Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Naleks Treasure Tsayvili De L’Ascherann

Onze Internationaal Jeugdkampioen van Russische afkomst!

Na het overlijden  van Kay woonde Tiger alleen bij het gezin van Jörgen en Mariska. Op zich was dat natuurlijk geen probleem maar er bleef een gedachte gaan om er een 2e pup bij te verwelkomen. Na veel zoekwerk viel het oog van Jörgen op een pup uit de kennel van Naleks Treasure in Rusland. Het idee ging leven en met veel heen en weer appen en berichtjes sturen leek deze droom werkelijkheid te kunnen worden.

Wat wij toen nog niet wisten is dat het luchtruim op slot ging en de kans eigenlijk verkeken was om deze pup naar Nederland te kunnen halen. De oorlog in Oekraïne ontketende zich en hierdoor werden alle wegen richting Nederland afgesloten. Wij hebben al eerder honden vanuit Rusland geïmporteerd en via de lucht is dat gewoonweg het makkelijkste en snelste te regelen. Bijna hadden wij de hoop opgegeven om deze jonge man aan onze kennel toe te voegen toen al onze contacten in Rusland aan het werk gingen voor ons. Een klein lichtpuntje in donkere dagen…

Met vele inspanningen is het onze contacten gelukt om Naleks Treasure Tsayvili op transport te zetten en begon zijn eerste wereldreis richting Nederland. Met een gerenommeerd dierentransport vertrok hij in een busje met andere honden en is hij via Finland, Zweden, Denemarken en Duitsland aangekomen in Nederland. Het was voor ons de eerste keer om een hond via dit transport over te laten komen en wat een verrassing troffen wij aan!! Bij aankomst in Nederlands troffen wij een uiterst blije pup aan die zonder pardon en in volle vertrouwen zo weer mee gegaan zou zijn met zijn verzorgers op weg naar de volgende stop van dit dierentransport. Bij Ko en Anneke hadden de verzorgers even de tijd om alle aanwezige honden op het grote veld uit te laten en ze de benen te laten strekken. Daarna volgde een laatste verzorgingsronde voor schone hokjes en een voermaaltijd. Tsayvili had hier totaal geen moeite mee en stapte zo weer de bus in. Wat en geluk dat hij nog even mee mocht smikkelen waarna de uiteindelijke overdracht plaatsvond. De bus vertrok snel weer naar de volgende stop om de rest van de aanwezige honden af te gaan geven. Prachtig dat dit zo kon en wij zijn dan ook uiterst dankbaar dat onze vrienden en contacten hierbij hebben geholpen. Onze dank is groot!!

Bij Ko en Anneke werd Tsayvili omgedoopt tot Tibo, een combinatie van Tiger en Boris (de eerste hond van kennel de L’Ascherann die bij Jörgen en Mariska woonde). Tibo kon hier even tot rust komen en wennen aan een nieuw ritme. Al snel stond het eerste bezoek van Tiger en de familie gepland. De eerste kennismaking verliep vlot en Tiger en Tibo speelde naar hartenlust met elkaar! Echte kerels die van een lekkere stoeipartij houden. Na enkele dagen was het tijd om Tibo te verhuizen naar Jörgen, Mariska en hun gezin en daar voegde hij zich eindelijk bij Tiger. Tibo wordt op shows uitgebracht door Anneke en voor de trainingen kwam hij dus geregeld even ’thuis’ bij Ko en Anneke, soms samen met Tiger en soms alleen. Hij past zich feilloos aan en weet zich goed te gedragen tussen de oude dames die nog bij Ko en Anneke wonen.

Tibo en Tiger waren de maatjes van Jörgen en hij nam ze overal mee naar toe. Zelfs op het werk van Jörgen wisten de heren zich goed te gedragen en sliepen heerlijk op hun eigen plekje. Helaas is dit door verdrietige omstandigheden tot zijn eind gekomen en hebben Tiger en Tibo afscheid moeten nemen van hun trouwste fan. Wij danken Jörgen en Mariska, samen met hun gezin, voor het vertrouwen in onze kennel, in voor- en tegenspoed. Wij hadden ons geen betere plek kunnen wensen voor beide reuen!!

Showresultaten:

  • Nederlands Jeugdkampioen
  • Belgisch Jeugdkampioen
  • Belgisch Brussels Junior Winner ’22
  • Jeugdwinner ’22
  • Internationaal Jeugdkampioen