Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

R-puppen week 6, 7 & 8

De laatste 3 weken met de puppen zijn enorm druk geweest. In deze periode vielen ook de feestdagen en dat is een gezellige tijd maar met een nestje puppen in huis ook enorm druk. Het is ons dan ook niet gelukt om de website up to date te houden, onze focus lag echt bij de afsluiting van een fantastische nestperiode.

Week 6:

Rond de kerstdagen was het echt heel slecht weer. Er viel veel regen en hierdoor konden de puppen weinig naar buiten. Jammer, maar het is zoals het is. We hebben de socialisatie binnen goed voort kunnen zetten en ze hiermee ook voor kunnen bereiden op oudejaarsdag. We hebben intussen de licky mat geïntroduceerd. Hier smeren we wat Renske vleesvoeding op waar de puppen een tijdje mee bezig zijn om het eraf te likken. Dit is stress verlagend en een bezigheidstherapie. Door de puppen hier nu al kennis mee te laten maken hopen we dat ze hier met oudejaarsdag zo lekker bezig kunnen zijn als het vuurwerk losbarst. Ook als de puppen wel even in een droog momentje de tuin in kunnen horen ze af en toe wat vuurwerk. Hier reageren ze nagenoeg niet op, alsof het er vanaf het begin al bij hoort. Alle nieuwe geurtjes, gras onder de voeten, een tunnel, platjes, vogels, wind, verkeer……. er valt zo veel te ontdekken. Na een paar minuten is duidelijk te merken dat deze indrukken veel energie kosten. Stilstaan is met deze koude en winderige dagen geen optie dus nemen wij ze weer lekker mee naar binnen. Met een warme maaltijd kunnen ze daarna lekker uitbuiken in de kennel.

Ook Mexx heeft deze week steeds wat meer kunnen mogen maken met de puppen. Waar we het eerst 1 op 1 hebben gedaan mocht ze nu even in de kennel kijken. Pien vond het allemaal wel best en Mexx was zo blij dat ze bij de puppen mocht. Lekker enthousiast heeft ze alle puppen besnuffeld en ermee gespeeld.

 

Week 7:

Een drukke week die aftrapte met oud en nieuw. De hele dag was er flink veel vuurwerk te horen. De volwassen honden waren er nu wel een beetje klaar mee en hebben wij in het buiten gebied uitgelaten. De tuin was voor hun zeker niet meer afdoende. Voor 10 uur ’s morgens stonden wij al in de tuin met de puppen. Na een fijn rondje rennen en wat spelen gingen al vroeg de eerste knallen vuurwerk af. De puppen reageerden hier niet echt op maar voor ons reden genoeg om ze mee naar binnen te nemen. Maar goed ook, het is hierna niet meer stil geweest. Binnen hadden de puppen hier geen last van, gelukkig. Precies om 23.45 had ik alles klaar staan, licky matten gevuld en de volwassen honden in de bench met een lekker paardenbot. Een paar minuten voor 00.00 gingen de botten de bench in en de licky matten de kennel in bij de puppen. Met de champagne in de hand wachtte we de jaarwisseling af……… wat een rust in de kennel! Van buiten kwam een oorverdovend lawaai van vuurwerk maar alle puppen waren in een diepe slaap. Een enkeling kwam even kijken bij de licky mat of een knuffel halen maar ze kregen er weinig van mee. Alleen de blauwe reu werd wakker en wilde veen meekijken vanachter het raam. op de arm heeft hij een tijdje het vuurwerk bewonderd en is daarna weer lekker gaan slapen.

Na oud en nieuw keerde de rust buiten terug en ook in de kennel bleef het rustig. Ongemerkt geven dit soort dagen toch veel prikkels en dat was te merken. De puppen hebben alle tijd gekregen om deze prikkels te verwerken voordat er weer bezoek op de stoep stond.

Week 8:

De tijd vliegt en de laatste week is alweer aangebroken. Deze week heeft Bianca vrij genomen om nog wat extra tijd met de puppen door te brengen, genieten dus! Er stond deze week ook een bezoekje gepland aan de basisschool. De nichtjes van Arjen en Bianca zitten op de basisschool in de straat en hoe leuk is het dan als je daar met het nest puppen op bezoek mag komen! De bolderkar deed dienst als vervoersmiddel en zo reden de puppen het gebouw binnen. Eenmaal uit de kar en op de grond gingen ze op onderzoek uit. De kinderen hebben keurig op hun stoeltje gezeten en zodra de puppen eenmaal wat gewend waren konden de kinderen op de grond kennismaken. Leuk om deze interactie te zien. Het klaslokaal heeft ook een leeshoekje met een bankje en kussens, dat moest natuurlijk even flink onderzocht worden! Verschillende juffen die langsliepen en door het raam de drukte in het lokaal zagen kwamen even buurten. Puppen in de klas heb je immers niet dagelijks! Toen de puppen weer veilig in hun kar zaten hebben wij nog een vragenrondje gedaan, heel leuk! Hierna….. was het weer tijd om uit te rusten!

Ook een bezoekje aan de winkel stond op de planning. De Welkoop ontvangt ons altijd met open armen en houden de deuren in de gaten zodat er niet ongemerkt een pup uit de winkel wandelt. Spontaan wordt er gestopt met werken en krijgen de puppen even de aandacht. Ook het winkelend publiek had meer aandacht voor de puppen dan voor de producten! In de winkel staat ook een konijnenhok met het grootste konijn wat er is, een Vlaamse Reus. Dat was toch wel even een stuk groter dan de puppen! Gelukkig zit deze veilig achter glas maar ruiken de puppen het wel. Ook andere geurtjes in de winkel worden grondig onderzocht! Zodra de vermoeidheid toesloeg hebben we ze weer verzameld en in de auto gezet. Lekker warm naar huis.

Week 8 betekend ook dat dit de laatste week is dat de puppen bij ons zijn. De volgende update zal het vertrek van de puppen betreffen.

Deel dit bericht