Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Over ons

Wij zijn Ko en Anneke de Lange en wonen in Flevoland. We hadden een akkerbouwbedrijf en teelden onder andere aardappelen, suikerbieten, tarwe, uien en winterpeen. In 2008 hebben wij ons bedrijf beëindigd en genieten nu van onze vrije tijd welke wij graag spenderen aan onze Duitse Pinschers.

In 1997 kwamen wij voor het eerst in aanraking met de Duitse Pinscher. Sindsdien zijn wij ons gaan verdiepen in dit bijzondere ras en in 1998 kregen wij onze eerste Duitse Pinscher, de teef Ascher. Wij zijn toen lid geworden van de rasvereniging, de Duitse Pinscher Vereniging Nederland (DPVN). In 2000 zijn wij begonnen met onze kennel en in oktober van dat jaar is ons eerste nestje geboren. Van dit nestje hebben wij een teef aangehouden, Aida.

In september 2001 is Ko als voorzitter gekozen van de Duitse Pinscher Vereniging Nederland. Gedurende 14 jaar heeft Ko zich als voorzitter ingezet voor het ras. In 2015 was het tijd om dit door te geven aan een nieuw bestuur. Anneke heeft zich als fokker verdiept in het ras en hiermee een goede basis gelegd voor de kennel.

In de afgelopen jaren hadden wij zelf geen teef meer voor de fokkerij beschikbaar en hebben wij een fokpauze gehouden. In deze pauze zijn wij ons wel blijven inzetten voor het ras en via ons opgebouwde wereldwijde netwerk kregen wij de kans om een aantal honden te importeren. Deze honden hebben intussen de eerste stappen in onze fokkerij gezet.

Voor de fokkerij hebben wij momenteel 2 teven bij Bianca Joustra geplaatst. Daar wonen de honden en hier worden de puppen voortaan ook geboren. Het is mooi om in deze samenwerking onze fokkerij voort te kunnen zetten.

Op onze site kunt u alle informatie vinden over de Duitse Pinscher en over onze honden. Wij wensen u veel lees- en kijkplezier!

 

                                                                                                                                                                                                                                                                 

 

Ik ben Bianca Joustra en ik woon samen met Arjen Tadema in het mooie Twente. In 2007 kreeg ik mijn eerste Duitse Pinscher, Djady de L’Ascherann. Destijds wilde ik een lieve gezinshond waar ik sportieve activiteiten kon ondernemen zoals wandelen, hardlopen, fietsen en behendigheid. De Duitse Pinscher is hier uitermate geschikt voor en het was een match made in heaven!

Met Djady heb ik verschillende gehoorzaamheidscursussen doorlopen tot ze oud genoeg was om de behendigheid in te gaan. Met haar goede sprongtechniek hebben wij op verschillende niveaus gelopen en zelfs wat wedstrijdjes gewonnen. Daarnaast hebben Ko en Anneke mij gevraagd om haar eens in te schrijven voor een show. Toen wist ik hier nog helemaal niks vanaf maar gaandeweg won Djady allerlei prijzen en ben ik mij hierin gaan verdiepen.

Al snel heeft Ko mij gevraagd om plaats te nemen in het bestuur van de Duitse Pinscher Vereniging Nederland en ben ik hier een aantal jaar algemeen bestuurslid geweest. Door mijn achtergrond als paraveterinair binnen een dierenkliniek heb ik mij verder verdiept in de fokkerij en kon ik hierin mijn steentje bijdragen.

In 2014 ben ik gestopt als bestuurslid en was het tijd voor verandering. Ik ging weer studeren en behaalde mijn Hbo-diploma waarmee ik een aantal jaar les heb gegeven binnen de opleidingen voor dierverzorging en paraveterinair. Tevens behaalde ik mijn diploma Vakbekwaam Houder voor dieren Hond & Kat en startte ik met mijn kynologisch instructeursopleiding welke ik in 2017 afsloot met een diploma. Nog altijd volg ik verschillende nascholingen om mijn kennis op het gebied van training en fokkerij te verbreden. Ik train op een positieve manier en maak hierbij vaak gebruik van de clickermethode.

In 2018 kregen wij de kans om een teefje in ons huishouden op te nemen met als uiteindelijk doel om hier een nestje mee te fokken in samenwerking met Ko en Anneke. Zodoende kwam Mexx vanuit Rusland bij ons wonen. Met Mexx heb ik diverse trainingen en cursussen gevolgd om haar goed voor te bereiden op een sportief hondenleven. Naast de fokkerij is zij ook gewoon mijn sportieve maatje die mij vergezelt tijdens het fietsen en hardlopen en train ik nog wekelijk met haar balans en coördinatie en volgen wij Hooper lessen. Door de ringtrainingen hebben wij haar goed kunnen voorbereiden op de shows en dit wierp zijn vruchten af! Intussen komt Mexx succesvol uit op shows in binnen- en buitenland.

In 2020 was het dan zover, de eerste fokplannen werden werkelijkheid en in december hebben wij het eerste nestje hier thuis mogen verwelkomen! Uiteraard onder de kundige begeleiding van Ko en Anneke die ons bij elke stap hebben geholpen. Deze samenwerking hopen wij voort te kunnen zetten en hiervoor hebben wij ook een pup uit het eerste nest aangehouden.

Wij wensen u veel kijk- en leesplezier op onze website!