Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Onze Honden

Een pup van ons

Indien u interesse heeft in een pup uit onze kennel dan kunt u vrijblijvend contact met ons op nemen voor meer informatie. Wij werken met een wachtlijst en indien er een goede klik is kunnen wij u op de hoogte houden van een mogelijke aanstaande dekking. Voordat de puppen geboren worden willen wij altijd graag eerst kennismaken met de toekomstige nieuwe eigenaren. In deze kennismaking kunnen dan alle vragen gesteld worden en kunt u kennismaken met onze honden.

Na deze kennismaking is het belangrijk dat er een ‘klik’ is en wederzijds een goed gevoel bij de aanschaf van een pup uit onze kennel. Als de wederzijdse klik er is dan kunnen wij op een wachtlijst plaatsen. Deze wachtlijst biedt echter geen garantie dat u bij het eerstvolgende nest in aanmerking komt voor een pup. Zodra er een nest op komst is zullen wij u vragen om een profiel op te stellen van uzelf en uw gezin waarin de pup terecht gaat komen. Hierbij is het ook belangrijk om aan te geven wat u van de pup zal verwachten. Wilt u een reu of een teefje, heeft u bijvoorbeeld fokplannen, sportieve verwachtingen of zoekt u een stabiele gezinshond. Aan de hand van dit profiel kunnen wij kijken welke pup eventueel voor u geschikt is. Uiteraard kunnen we om een voorkeur vragen maar wij maken uiteindelijk de keus welke pup het beste bij uw profiel past.

Wij fokken volgens de regels van de F.C.I. en de Raad van Beheer. Dit houdt in dat de honden die ingezet worden voor de fokkerij onderzocht worden op:

  • Erfelijke aandoeningen
  • Heupdysplasie (HD)
  • Erfelijke oogaandoeningen
  • Dilute factor
  • Von Willebrand disease type I

Daarnaast is er van elke hond een DNA-profiel aanwezig. Onze Duitse Pinschers hebben met goed gevolg deelgenomen aan shows in binnen- en buitenland. Daarnaast voldoen wij aan de wettelijke eis en zijn wij in het bezit van het diploma vakbekwaam houden van dieren Hond & Kat.

Onze puppen worden bij Bianca Joustra in huiselijke sfeer geboren en opgevoed. In deze periode zullen de puppen met zoveel mogelijk dingen gesocialiseerd worden. Onze socialisatie bestaat onder andere uit het kennismaken met bezoek, kinderen, andere honden, katten, de auto, naar buiten gaan, verschillende geluiden waaronder TV/Radio/Stofzuiger en andere huiselijke geluiden. Indien mogelijk zullen de puppen ook uitstapjes maken in de auto en kennismaken met de leefomgeving elders. Wij proberen de puppen hiermee een stabiele basis mee te geven waarna u deze socialisatie verder voort kan zetten.

Als u in aanmerking komt voor een pup uit een nestje bij onze kennel dan komt u vast een paar keer op bezoek in de puppieperiode. Tijdens deze bezoeken kunnen wij u alvast wat meer informatie meegeven met betrekking tot de eerste nachten thuis en de opvoeding en socialisatie. Alle vragen mogen gesteld worden, zelfs als u de pup al heeft opgehaald bij ons. Bij het ophalen van uw pup krijgt u een puppiepakket mee boordevol informatie, voeding voor de eerste periode, een nestknuffel en een geurdekentje uit het nest, kauwmateriaal en uiteraard een paspoort van uw pup. Tevens vindt u in het puppiepakket een map met informatie waar u veel vragen in beantwoord vindt, een voedingsschema en een agenda wanneer uw pup welke behandeling nog moet krijgen.

Heeft u interesse in een pup uit onze kennel? Neemt u dan contact met ons of met Bianca Joustra op om de mogelijkheden te bespreken. Mailen mag natuurlijk ook en het zou dan fijn zijn als u uzelf en uw wensen alvast even kort kan toelichten.

Indien u op de wachtlijst geplaatst wordt nemen wij bij een aanstaand nestje contact met u op. Aan deze wachtlijst kunnen geen rechten worden ontleend.

Alleen serieuze aanvragen zullen behandeld worden.