Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Djady De L´Ascherann

Djady de L’ Ascherann ?
? 07-05-2007 – ? 01-04-2021

Onze eerste Duitse Pinscher die ons verliefd liet worden op dit prachtige ras!! In 2007 kwam Djady eerder dan verwacht en ze was zeer welkom in ons huis. Na een vakantie van 3 weken om goed aan elkaar te wennen ging Djady altijd mee met mij naar de dierenartsenpraktijk waar ik toen werkte. Het was een feestje voor haar om hier elke dag weer te komen en vaak had ik in de pauze even tijd om naar het park te gaan. Tevens zijn wij gelijk gestart met de puppylessen en gehoorzaamheidslessen. Djady was een echte werker en deed werkelijk alles wat ik van haar vroeg. Een heerlijke en slimme hond!

Naast mee gaan naar het werk ging ze overal mee naar toe. Naar de manege, mee op buitenrit, naar vrienden, naar familie en mee op vakantie. Alles vond ze prachtig. Op verzoek van Ko en Anneke heb ik ook een start gemaakt met het uitbrengen op shows. Djady vond dit fantastisch en toen eenmaal de prijzen binnen kwamen heb ik dit voortgezet! Ze werd Nederlands Jeugdkampioen en Nederlands Kampioen. Hierna hebben wij een korte stop ingelast en heb ik mij geconcentreerd op de behendigheid. Ook dit pakte zij heel goed op en ze heeft dan ook wat leuke wedstrijdjes gelopen.

Na het behalen van de veteranenleeftijd was het tijd om de shows weer even op te pakken. Niet veel later wist ze het Veteranenkampioenschap te bemachtigen! Op haar laatste grote show werd zij zowel Best of Breed als Veteranen Kampioen!! Twee keer mocht ze de erering in en presenteerde ze zich fantastisch!

Toen Mexx bij ons kwam wonen was ze het grote voorbeeld hoe een huishond zich moet gedragen. Djady liep altijd los in het bos dus Mexx kon er zo achteraanlopen. Samen hebben wij ontzettend veel ondernomen, heerlijke wandelingen gemaakt en ze heeft veel van de wereld gezien.

Toen wij in 2019 met Mexx mee wilden doen met de Duitse Pinscher Clubmatch besloten wij Djady, toen 12,5 jaar en in topconditie, ook in te schrijven. Met veel plezier heb ik haar nog eenmaal uitgebracht en de keurmeester was verbaasd over haar verschijning en leeftijd. Hij kon maar één ding zeggen ‘Fantastisch’! Ze mocht dan ook de mooie prijs voor Beste Veteraan in ontvangst nemen!!

De laatste tijd hebben wij genoten van haar aanwezigheid, haar vetrouwede snoetje en haar uitgesproken lieve karakter. Wij missen haar nog elke dag.

Showresultaten:

  • Nederlands Jeugdkampioen
  • Nederlands Kampioen
  • Veteranen Kampioen