Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

R-puppen week 5

Waar de eerste 4 weken in het teken staan van ‘rust, regelmaat en reinheid’ staan de komende weken in teken van bezoek ontvangen om de puppen te leren kennen. Dit is altijd een drukke periode maar ook erg leuk. Op woensdag werden de puppen 4 weken en dat betekend dat het weekend erop gelijk de eerste bezoeken in de agenda stonden gepland. Voor de puppen is dit ook altijd een intensieve periode. Ze leren nieuwe geuren kennen, nieuwe stemmen en in dit geval ook een hoop nieuwe handen en kinderen die de puppen aanraken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de puppen tussendoor ook voldoende rust krijgen. Zodra de puppen tijdens het bezoek een rustig plekje opzoeken om te gaan slapen, of juist compleet overprikkeld raken, breken we het bezoek in de kennel af en komt de koffie en koek op tafel. Een mooi moment om de nieuwe puppie-eigenaren uitleg te geven over hun toekomstige huisgenoot. Nu is nog niet bekend welke pup waar naar toe zal verhuizen maar kunnen we wel vertellen wat wij belangrijk vinden. Dit blijft nu veel beter hangen dan wanneer we dit vertellen zodra de puppen opgehaald worden.

Ondanks dat alles nieuwe was voor de puppen liepen ze zonder problemen op het bezoek af, zo in de armen van een aantal kinderen. Ken je de uitdrukking ‘Liefde op het eerste gezicht’? Dat was exact hoe wij het zagen en gelukkig is dit vast gelegd op de foto! Kleding, haren, handen, sokken….. niks werd overgeslagen. Er volgde een uitgebreide inspectie van de nieuwe gasten waarna de puppen een rustig plekje zochten om te gaan slapen. De rust tussendoor is zo belangrijk om ervoor te zorgen dat ze alles kunnen verwerken.

Niet alleen nieuwe pupafnemers komen op bezoek, ook oud pupafnemers weten ons te vinden om even bij de puppen te gluren. Knuffelen met het kleine grut blijft leuk en levert altijd weer gezellige momenten op. De komende weken staan er nog wel wat meer van dit soort bezoekjes ingepland, leuk!

Nu de puppen wat beter eten werd het ook tijd om bord eten te vervangen voor de voertrog. Onze handige dakgoot doet dienst als voertrog en hierdoor kunnen de puppen mooi op hoogte eten. Het eten gaat steeds beter, al hebben ze wel hun voorkeur voor bepaalde smaken, maar de trog gaat steeds vaker helemaal leeg. Dat betekend dat we tijdens het eten wat brokjes zijn gaan toevoegen. Brokjes eten is toch wat moeilijker en hier moeten ze echt wel wat meer op kauwen. Zodra de eerste happen vlees genomen zijn is de ergste trek weg en voegen we wat brokjes toe. Hierdoor leren ze deze netjes te eten. We zullen dit rustig verder uitbouwen totdat ze ook een maaltijd van enkel brokken zullen eten.

In de kennel staat momenteel een radio die wij ook met onze telefoon kunnen verbinden. We zetten dat diverse trainingsgeluiden aan zoals vuurwerk, onweer, verkeer, wasmachine, blaffende honden of andere gekke geluiden. Het volume staat nu nog zacht maar dit zal langzaam opgevoerd worden. Op deze manier wennen ze aan verschillende geluiden en leren ze dat dit gewoon bij het dagelijkse leven hoort.

Het is mooi om te zien dat de puppen heerlijk vrij zijn, lekker spelen en zich goed ontwikkelen. Met al onze aandacht en alles wat wij ermee doen proberen wij de puppen voor te bereiden op hun toekomst. Ook lichamelijk onderzoek hoort daarbij. Op verschillende moment pakt Bianca even een pup om een lichamelijk onderzoek uit te voeren. Stil staan, oortjes bekijken, ogen en gebit bekijken, pootjes betasten en vooral tussen de teentjes voelen. Allemaal zaken die mogelijk op een later moment belangrijk kunnen zijn. Dan is het fijn als de basis al is gelegd en wij geven ook mee aan de nieuwe pupafnemers om dit soort zaken gewoon te blijven oefenen. Een vast moment in de week, of 2 momenten, kunnen zoveel bijdragen in dit leerproces waardoor een lichamelijk onderzoek in geval van nood veel makkelijker verloopt.

Wij hebben genoten van de eerste bezoeken! Genieten jullie met ons mee?

 

Deel dit bericht