Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

R-puppen week 2

Konden puppen altijd maar zo klein en schattig blijven!!!

Deze tweede week is echt voorbij gevlogen. Door drukte met werken hadden de puppen en Pien ook echt even rust. Tijd om te groeien en dan verbaas je je elke keer weer over de toename van gewicht. Eind week twee haalden bijna alle puppen de riante 1 kg. Pien geeft ruime voedingen en geregeld hangen de puppen slapend aan de uier en rollen ze tonnetje rond op hun rug, lekker ontspannen uitbuiken.

Naast de gewichtstoename blijven wij ons verbazen over de verdere ontwikkeling in deze tweede week. Gedurende deze week zie je echt een verandering optreden in de oogleden. Waar dit vorige week nog dicht zat zie je dat de oogjes steeds meer vorm krijgen. Op dag 9 ontstonden er hele kleine spleetjes maar 2 dagen laten…. voilà. Hallo wereld! Alle oogjes zijn zonder problemen open gegaan en krijgen de koppies ineens een heel andere uitdrukking. Ook kun je merken dat ze wat meer mee krijgen van alles wat er om hun heen gaande is. Geluiden komen nog niet echt binnen maar zo af en toe lijken ze zoekende op hetgeen er gaande is. Ze merken dat er dingen gebeuren alleen begrijpen ze nog niet wat.

De reuk daarentegen is fantastisch ontwikkeld. Zodra Pien de kist in stapt hoor je ze op de geur afkomen opzoek naar melk. Ook op de geur van Bianca en Arjen gaan ze reageren. Dat maakt de verzorging wel heel makkelijk. Gewillig laten ze zich elke dag wegen en houden wij de gezondheid in de gaten. Deze tweede week was het ook tijd om de nageltjes voor de 2e keer te knippen. Nu gaat dat nog makkelijk en kun je ze in alle rust oppakken, even kriebelen en ze vallen zo in slaap op schoot. Dan zijn de nageltjes heel makkelijk te knippen en kun je mooi genieten van een echt ‘zen’ momentjes met de puppen.

Elke avond krijgen ze een schoon kleed in de kist en binnenkort moet dat ook op de ochtend gebeuren. Waar ze aan het begin nog ‘geholpen’ werden door Pien krijgen ze steeds meer in de gaten dat ze het ook zelf kunnen. Ineens kwamen ze in de benen, waggelden naar voren in de kist en gingen rustig zitten plassen. Mooi om te zien dat ze steeds sterker worden. Ook het onderlinge spel komt hiermee op gang. Zo af en toe proberen ze wat in elkaar te bijten om spelenderwijs af te tasten waar de grens licht. Nu gaat dat nog heel zachtjes en vallen ze eigenlijk tijdens het spelen alweer in slaap. Straks krijgen we het nog druk met 5 van deze ondernemende puppen!

De telefoon ontploft bijna van de leuke foto’s. Geniet hieronder mee van de kleine selectie!

 

Deel dit bericht