Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

R-Puppen week 1

Hoe verder de dracht vorderde bij Pien hoe duidelijker het werd dat ze minder energie over had. Ze wilde maar wat graag nog mee overal wandelen maar al snel liep ze op een tam tempo er achteraan te sjokken waar ze normaal voorop liep. Ook de behendigheidstrainingen lagen er langer uit bij haar, mede door het slechte weer omdat wij het niet verantwoord vonden om met een drachtige teef een uur lang in de regen te gaan staan op een drijfnat veld (lees gerust zwembad).

Op het meest ongelukkige moment wat we konden bedenken werd Arjen ziek en ja hoor….. een mooie positieve test. In de hoop dat Bianca dit keer overgeslagen werd kropen de laatste dagen van de dracht voorbij. Dinsdagochtend was er nog weinig te merken aan Pien en gedurende dag begon er wat ‘onrust’ te ontstaan. Klokslag 17.00 uur zette Bianca de computer op kantoor uit toen de telefoon ging. Een appje van Arjen dat Pien wat aan het graven was in haar bench. Vlug naar huis gereden stond Pien haar een kwartier laten vrolijk kwispelend op te wachten. Niks aan de hand dachten wij nog. De avond verliep rustig en omdat Mexx altijd nog voldoende rust pakte voor de bevalling uit dachten wij dat dit nog wel even zou duren.

Bianca had haar bed opgemaakt naast de slaapplek voor Pien en eenmaal in bed en het licht uit heeft Pien ook echt maar even kort haar rust gepakt. Na ongeveer een half uurtje wilde ze naar buiten. Na een korte sanitaire stop weer naar binnen leek ze haar rust te pakken in haar bench. Niets was minder waar want met een goed luisterend oor hoorde Bianca dat ze weeën had. Tijd voor actie maar voordat we goed en wel het licht aan hadden was de eerste pup al geboren. Gelukkig waren we goed voorbereidt en stond de werpkist en alle handdoeken en overige benodigde spullen ernaast al klaar dus gelijk in actie gekomen.

Waar de eerste pup rond 02.00 uur is geboren werd om 07.00 uur de laatste van de vijf geboren. Alle puppen kwamen goed ter wereld en zonder enige stimulatie gingen ze direct opzoek naar wat te drinken. Het is altijd een prachtig gezicht hoe een teef bij de eerste pup direct weet wat ze moeten doen. Ze beginnen meteen te zoeken naar de navelstreng en beginnen de pup droog te likken. Veel tijd om aan elkaar te wennen hadden ze niet aangezien Pien binnen een half uur alweer weeën kreeg. Dit zorgde voor grote onrust, graven en trekken aan haar kleed en maar ronddraaien. De pup kreeg even een warm en vooral veilig onderkomen zodat Pien zich bezig kon houden met de daarop volgende pup tot alles klaar was. Na nummer 5 wisten wij dat het klaar was en ontstond er ook rust bij Pien. Alle puppen konden wij daarna aanleggen waarna Pien in een diepe slaap viel.

Na een volledig slapeloze nacht werd de woensdag even een dag voor rust. De gordijnen bleven dicht en wij hebben vooral genoten van Pien en haar puppen. Een vrije dag was wel even nodig om weer op kracht te komen en een ritme te vinden. Week 1 is zeer soepel verlopen en heeft volledig in het teken gestaan van Rust, Reinheid en Regelmaat. Hierop doen de puppen, en uiteraard Pien ook, het ’t beste en hebben ze voldoende tijd om te drinken, te slapen en te groeien. In deze eerste week is het dan ook een plezier om alleen maar naast de werpkist te zitten en te kijken zonder ze op te pakken. Dat de rust en regelmaat goed is voor puppen blijkt wel uit de gewichtstoename. Binnen 1 week is het geboortegewicht verdubbeld! Een prachtige prestatie van New Born Mama Pien!

Geniet mee van alle avonturen met het R-nest:

Deel dit bericht