Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

R-puppen week 3

‘Sta op en loop’……. Dat was het thema van deze week. Wat ging de ontwikkeling deze week weer snel! Vorige week waren de oogjes al open gegaan en dan is het wachten op het moment dat ze hun omgeving gaan verkennen. Begin van de week hebben we de ‘oprit’ voor de kist gezet waardoor de puppen de mogelijkheid hebben om zelf erin en eruit te lopen. Dat deden ze nog niet omdat wij de eerste dagen nog veel de kist dicht hebben gehouden in verband met de kou. Er bestaat anders het risico op tocht en buiten de kist is het koud. Mochten de puppen de route terug naar binnen dan nog niet goed kunnen vinden dan koelen ze teveel af als ze buiten de kist in slaap vallen. Alleen als Arjen en Bianca erbij waren was de kist open en was er de mogelijkheid voor de puppen om rond te scharrelen.

Dat bleef aan het begin van de week bij het verkennen van de ‘oprit’. Echter stonden ze eind van de week ineens aan de andere kant van de kennel! Tijd om een extra hekje te plaatsen dus waardoor ze wel de kist uit kunnen maar nog niet de gehele kennel kunnen gebruiken. Eerst oefenen we met een kleine ruimte zodat ze zekerder van zichzelf worden. Ook ligt er een krantje waar ze overheen lopen als ze van de ‘oprit’ af komen, hier kunnen ze hun behoefte op doen. Deze zal binnenkort, als ze groot genoeg zijn, vervangen worden door de grasbak voor de zindelijkheidstraining.

Tijdens de schoonmaak moeten de puppen wel even de werpkist en de kennel verlaten. Ze liggen dan gezellig met Pien in de donut waar Pien dan een voeding geeft. In alle rust kan dan de kennel schoongemaakt worden en wordt de werpkist voorzien van een schoon kleed. Na de voeding kunnen ze dan op de krant hun behoefte doen en lekker schoon naar bed. Daarna volgt natuurlijk de schoonmaak van de rest van de kennel en Pien haar plekje. Hier hoort ook de stofzuiger bij en je kan merken dat de puppen deze geluiden gaan meekrijgen. Waar de één geïnteresseerd zit te kijken, kruipt de ander dicht tegen een broertje of zusje aan omdat ze het wat spannend vinden. De ervaring leert dat dit snel genoeg went maar deze reactie is puur het gevolg van het opengaan van de oortjes. Het gehoor ontwikkeld zich en ze kunnen dan ook schrikken bij bijvoorbeeld het dichtdoen van een deur. Omdat de puppen bij ons in de woonkamer geboren worden en opgroeien wennen ze snel genoeg aan al dit soort geluiden en leren ze snel op welke geluiden ze moeten reageren en welke ze kunnen negeren.

De uitstapjes die de puppen maken zijn nog van korte duur. Na een paar minuten verzamelen ze zich weer in de werpkist en kruipen ze dicht tegen elkaar aan voor wat warmte. De energie is op en slaap is noodzakelijk om te groeien. Rust is dan ook erg belangrijk en ook moeder Pien neemt voldoende rust om te herstellen. Toch geeft Pien ook duidelijk aan dat ze er wel weer aan toe is om te wandelen. Op maandagochtend lag er een pak sneeuw in de straten en was er ruimschoots gestrooid. Dat is erg vervelend voor Pien omdat dit aan de uier kan blijven plakken wat natuurlijk gevaarlijk is voor de puppen. Rede genoeg om Pien en Mexx even in de auto te zetten en naar het buitengebied te rijden waar niet gestrooid is. Daar hebben ze voor het eerst na de bevalling van Pien weer samen gelopen en dit ging fantastisch. Als het aan Pien en Mexx lag gingen ze ook nog wel even te water achter een vogel aan maar gelukkig kon Bianca dit voorkomen. Bij thuiskomst was een warme douche waarbij poten en uier even afgespoeld werden voldoende om Pien weer lekker bij haar puppen te leggen.

Genieten jullie mee van de foto’s van week 3?

Deel dit bericht