Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Q-puppen week 7

Meestal is week 7 een goede week om te starten met de socialisatie buiten de deur. Rond de dag dat de puppen 6 weken worden is er meestal en bezoek aan de dierenarts voor de eerste vaccinatie en kunnen de puppen mee over straat, in de fietskar, zodat ze kennis kunnen maken met allerlei geluiden. Helaas waren Arjen en Bianca deze week iets te positief begonnen en zaten we in quarantaine met de puppen.

Wij hebben ervoor gekozen om de buitenruimte te verruimen zodat ze lekker kunnen rondrennen. Ook mogen ze zo af en toe, onder begeleiding, de grote tuin verkennen. Hierdoor is er toch veel te leren voor de puppen. Ook kwam de dierenarts aan huis om de puppen in de tuin te vaccineren. De perfecte oplossing in deze gekke tijden. Telefonisch hadden we dit bezoek voorbereid, de kleuren en geslachten doorgegeven etc., waardoor het een vlot bezoek was. De puppen werden allemaal goed gezond bevonden en hebben hun eerste vaccinatie gehad.

De rest van de week hebben ze vooral lekker gespeeld in de tuin. Het was weer tijd om wat extra’s toe te voegen zoals de tunnels en de balansdiscus. Ook de krukjes waren erg interessant en hier stormden de puppen dan ook veelvuldig overheen. Ko had in het weekend de ballenbak al gevonden en ook hier genoten de puppen volop van!
Tijdens het buitenspelen staat de radio vaan aan met de geluiden via YouTube. Hierop is verkeer te horen, gillende kinderen, vuurwerk, onweer, blaffende honden en nog veel meer geluiden. Hierdoor wennen de puppen aan diverse geluiden en dat dit nou eenmaal bij onze maatschappij hoort. Op deze manier kun je ze toch veel meegeven in deze gekke week en dat resulteerde in ontspannen puppen toen het later in de week ineens begon te regenen en te onweren.

Spelen met Pien blijft een groot feest. Pien vind de puppen helemaal geweldig en staat steeds te kijken of ze er al bij mag om te spelen. Pien doet het heel goed met de puppen, is duidelijk maar ook rechtvaardig en corrigeert op een goede manier als de puppen iets te gretig worden. Leuk om te zien dat vooral reu blauw gek is op Pien. Op de foto’s zie je hem verliefd kijken naar een spelende Pien 🙂

Geniet met ons mee van de mooie foto’s!!

 

Deel dit bericht