Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Q-puppen week 8

We zijn alweer aangekomen in de laatste week, week 8, en al snel zullen de puppen opgehaald wordend oor hun nieuwe baasjes. Deze week stond geheel in het teken van nieuwe dingen leren. Foto’s uploaden ging niet helemaal goed maar gelukkig staan de foto’s van de 2 leukste bezoeken wel online.

Begin van de week zijn wij naar de Welkoop geweest. Vroeg in de ochtend, je wordt vanzelf een vroege vogel met puppen in huis, alles voorbereid en de puppen ingeladen in de auto. Bij de Welkoop was het wel even spannend om uit te stappen. Er hing een enorme vlag te wapperen en dat vonden ze toch een beetje spannend. Al snel hadden ze door hoe het spelletje werkte en dat ze prima mee naar binnen konden lopen. Allemaal aan de lijn en eenmaal binnen hebben we de lijntjes gewoon op de grond laten vallen. Zelf ontdekken leren ze veel meer van dan gedwongen ergens op af te gaan. Heerlijk om te zien dat ze na enige gewenning overal op af liepen en zelfs het enorme konijn even bekeken moest worden! Ook vreemde mensen en kinderen was geen probleem. De karretjes werden kundig ontweken door de puppen al liet een ieder hondenmens zijn karretje abrupt los en tilde de puppen even op om te knuffelen. Kortom, een hele leerzame ochtend!

Twee dagen later stond de chipper van de Raad van Beheer op het programma. Bianca zorgt er iedere keer weer voor dat alles keurig voorbereid is en klaarligt. Toen de chipper binnen kwam tilden de puppen enkel een ooglid op en sliepen rustig verder en de chipper vind dit altijd de beste binnenkomst, goed gesocialiseerd! Het chippen was zo gebeurt.

En dag later zijn de puppen in de ochtend naar school geweest. Wij wonen naast de school en de nichtjes zitten hier op school en de moeder van Arjen geeft hier nog les. In overleg een bezoek kunnen regelen met drie klassen! De klassen van de nichtjes waren voor dit bezoek even samengevoegd en de klas van Arjens moeder stond bij het uitzwaaien op het plein. In de klas liepen de puppen lekker vrij rond en konden de kinderen ze aaien. Leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen werden! Aan het eind van het bezoek werd er zelfs een liedje gezongen en geklapt wat natuurlijk een geweldige ervaring is voor de puppen. Eenmaal buiten nog een rij met kinderen en waren er een paar puppen zo dapper om even rond te lopen.

Ook een fotoshoot stond deze week gepland. Een hele ervaring om de studio ingereden te worden in de bolderkar om vervolgens allemaal op een kist gezet te worden voor de foto. Ondanks dat ze nog jong zijn en alles willen ontdekken ging de individuele foto erg vlot. De groepsfoto is wat moeilijker maar wij zijn erg benieuwd naar het resultaat! Wij zullen dit op een later tijdstip met jullie delen!

Aan alle mooie dingen komt een eind en zo ook aan deze periode met prachtige puppen. Zodra de puppen 8 weken zijn is het tijd dat ze naar hun nieuwe huisjes gaan. Ze worden behoorlijk ondernemend en hebben deze uitdaging nodig voor de verdere ontwikkeling. Dat lukt niet met 5 puppen dus het is ook goed dat ze weggaan. Het afscheid zetten wij in een apart mapje en zal binnenkort gedeeld worden, tegelijk met de foto’s van de fotoshoot.

Geniet nu nog even van de laatste foto’s, de socialisatie van de puppen!

Deel dit bericht