Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Zwolle Outdoor 4 september 2020

Zaterdag 4 september beloofde een mooie zonnige dag te worden. De ochtend startte vroeg en fris toen Ko en ik in Zwolle verzamelde voor de Outdoor Show. Het maakte onze dames niet uit, ze zaten vol energie en hadden er duidelijk zin in. De Duitse Pinschers opende de keuring in onze ring. De keurmeester van deze dag was gerespecteerd keurmeester H. van den Berg (NL).

Als eerste van ons duo was Pien aan zet. Ze mocht zich presenteren in de puppyklasse en deed dit weer met veel plezier. De keurmeester was duidelijk onder de indruk van haar manier van showen. Ze ging keurig staan waardoor er een goede eerste indruk opgemaakt kon worden. Het betasten en het tonen van het gebit ging probleemloos en Pien liet het allemaal keurig toe. Ook het tonen van het gangwerk deed ze weer keurig. De keurmeester  beloonde Pien met een mooie 1 Veel Belovend en een prachtig keurrapport. Het was voor Pien de derde keer dat zij mee deed in de puppyklasse en wij zijn heel trots dat zij voor de derde keer op rij deze plaatsing kreeg met een afsluitende plaatsing als Best Puppy! Vanaf nu zal Pien zich tonen in de jeugdklasse.

Hierna was het aan Mexx om zich in de kampioensklasse te tonen. Mexx had er heel veel zin in en liet zich goed door de ring geleiden. Het staan, betasten en tonen van het gebit ging probleemloos. Ook nu was de keurmeester zeer onder de indruk van de kwaliteit van voorbrengen en de kwaliteit van de teef. Mexx kreeg dan ook de plaatsing 1 Uitmuntend en mocht terugkomen voor de tweede ronde, beste teef.

Tijdens de ronde voor Beste Teef stond Mexx met 4 andere teven in de ring. De keurmeester liet ons goed rondlopen en daarna beoordeelde hij ook het gangwerk van alle 4 de teven op de recht lijn. Tijdens de laatste rond werd Mexx gelijk naar de eerste plaats gezet! Beste Teef!!  Uiteraard mocht Mexx in de ring blijven omdat hierna gelijk de beste reu erbij werd gelaten. Ook nu moest ze weer goed lopen waarna ze gelijk weer op de eerste plaats werd gezet. Met deze afsluitende ronde werd Mexx Best of Breed!

Het was weer een fantastische dag voor onze dames! Ze hebben zich goed getoond en de keurrapporten waren zeer lovend. Deze keer was alleen Ko aanwezig voor de mentale ondersteuning en het maken van de foto’s. Dank hiervoor! Hierna begon het lange wachten op de keuring van Anneke in Luxemburg. Daarover later meer!

 

 

Deel dit bericht