Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Pinkstershow 7 augustus 2021

Na ruim 1,5 was het weer mogelijk om in Nederland mee te doen aan een hondenshow. In deze nieuwe tijden is het niet makkelijk om een veilige show te organiseren, doch was de organisatie erin geslaagd om alles soepel te laten verlopen. De Pinkstershow wordt normaal natuurlijk met Pinksteren georganiseerd, echter was dat dit jaar niet mogelijk en werd de show verzet. Vandaag was het dan zover, hij mocht doorgaan. Met enige aanpassingen hebben wij vroeg verzameld om ons goed voor te kunnen bereiden op deze eerste show in lange tijd. Voor enkele van ons was het de eerste echte show en dat is altijd een spannend moment. De spanning was echter snel weg en maakte plaats voor mooie uitslagen!

Keurmeester van vandaag: Dhr. Peter F. Berchtold (AT)

Als eerste was Roniris Gabr Hero for de L’Acherann aan de beurt in de Kampioensklasse. De vele hardloopsessies van Saskia met Hero wierp zijn vruchten af en het gangwerk was fantastisch. Dit resulteerde in een mooie eerste plaatsing met 1 Uitmuntend. Daarna werd Hero tot beste reu verkozen.

Daarna was het aan Pien de L’Ascherann voor een eerste kennismaking met een grote show. Pien kwam uit in de puppyklasse en werd gepresenteerd door Bianca. Ze deed het fantastisch, natuurlijk nog wat onwennig met alle drukte om haar heen maar toch wist ze zich goed te presenteren. De keurmeester beloonde dit met een mooie eerste plaatsing, een Veel belovend en Beste Puppy!

In de jeugdklasse bracht goede vriendin Dorette Nagel haar jonge hond uit, Naleks Treasure Uesti. Ook voor Uesti was het de eerste keer op een show best wat spannend maar al gaande weg liet ze deze spanning los. De presentatie resulteerde in een mooie 1e plaatsing met een Uitmuntend.

Als laatste kwam Roniris Gorgeous Mexx uit in de kampioensklasse. Met de presentatie van Bianca was dit weer een mooi gezicht en dat vond de keurmeester ook. Buiten het feit dat hij haar een mooi rapport heeft gegeven benoemde hij ook in het rapport dat Mexx goed geshowd werd. Mexx kreeg een mooie plaatsing, 1 Uitmuntend. Hierna werd ze tot Beste Teef gekozen.

Het toppunt van de dag was de ronde van broer en zus in de ring voor de titel Best of Breed! Zowel Hero en Mexx werden goed gepresenteerd en voor ons hadden ze beide mogen winnen. De keurmeester zette Hero bij het bordje neer en Hero werd hiermee de BOB en Mexx BOS!!!

Mooi om te zien dat onze honden ook na zo’n lange afwezigheid zich zo goed wisten te presenteren. Hier zit uiteraard veel tijd in met trainingen maar dat doen we allemaal met veel plezier. Het was een bijzondere show ervaring en het was een plezier om iedereen in goede gezondheid weer even te spreken. Onze dank is groot naar ons fantastische team!!

Deel dit bericht