Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Q-puppen week 3

Met puppen in huis lijken de weken wel 2 keer zo snel te gaan. Week 3 is voorbij gevlogen! De week begon met het groter maken van de leefruimte. Het was duidelijk te merken dat de puppen meer ruimte nodig hadden en dat geven wij ze dan. Ze kunnen nu de kist uit en dat was best een beetje spannend. Op de afloop lag een mooi matje zodat ze het niet als glijbaan hoeven te gebruiken maar eenmaal beneden en eraf moeten stappen werd het spannend. Snel weer naar boven de veilige kist in!

Met een beetje hulp van Bianca liepen ze uiteindelijk naar beneden en konden ze de krantjes ontdekken. De eerste plasjes werden gedaan en van alle indrukken werden ze zo moe dat ze de kist niet meer haalden en even teruggelegd moesten worden. Dit weekend kwamen ook de nichtjes langs om kennis te maken. Wat een feestje was dat! Het was even onwennig, een nieuw geurtje en kleine handjes, maar dat mocht de pret niet drukken. De nichtjes hebben even heerlijk kunnen knuffelen met de puppen die bij hun op schoot in slaap vielen. De kennismaking met kinderen vinden wij een belangrijk onderdeel van de socialisatie. Op jonge leeftijd krijgen de puppen al veel mee en kunnen ze leren dat de kleine en vooral vlugge handjes en hoge stemmetjes helemaal niet eng zijn.

Ook krijgen ze deze week meer mee van de leefomgeving in huis. Ze horen de stofzuiger, horen het koken, de radio en t.v. en de deuren. De leefomgeving werd steeds een stukje groter gemaakt zodat ze de ruimte krijgen om te ontdekken. Zo af en toe begint er dan eentje in paniek te roepen omdat ze de weg terug naar de bekende kist kwijt zijn. Ze zien nog niet veel dus soms is dat best even spannend. Mexx leidt ze dan vakkundig terug naar de kist en wacht rustig af Arjen of Bianca te hulp schiet. Gedurende de week merk je al duidelijk verschil en kunnen de puppen het zelf.

Aan het einde van week 3 kwam Anneke op bezoek met haar nichtje. Ook dit was een leuk bezoek en hier hadden we mooi even de tijd om door te nemen of we met de eerste pap zouden starten. Mexx neemt zo langzaamaan wat meer afstand en gaat lekke rop zichzelf liggen en neemt haar rust. Niet heel gek aangezien de eerste tandjes al gespot zijn en dit doet natuurlijk een beetje pijn met het voeden. Wij vonden het dus belangrijk om de puppen wat extra’s te gaan geven en zodoende werd er ’s avonds een papje klaargemaakt van geitenmelk en rijstebloem. Het eerste papje is altijd een enorm geknoei en alles zit onder. Gelukkig was Arjen ook thuis en kon hij mooi Bianca helpen om daarna de puppen plus de kennel helemaal schoon te maken.

Geniet net zoals ons van alle foto’s en tot volgende week!

Deel dit bericht