Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Q-puppen week 1

Hoe dichterbij het Paasweekend kwam hoe meer Mexx haar rust pakte en de werpkist ging onderzoeken. Zaterdag nog snel alle boodschappen gedaan zodat we het weekend niet meer weg hoefden. Dat was maar goed ook. Klokslag 00:00 uur op 17 april zette Mexx de onrust in, de eerste tekenen van de bevalling werden zichtbaar. Bianca heeft samen met Mexx beneden geslapen zodat ze wat heen en weer kon lopen indien hier behoefte aan was. Gelukkig hebben we nog een redelijk rustige nacht gehad en een beetje kunnen slapen.

Einde van de ochtend was het dan zover, de eerste pup werd geboren! Het moederinstinct was er gelijk en Mexx ontfermde zich gelijk over de pup. Na een grondige inspectie van Mexx kreeg de eerstgeborene de kans om wat te drinken. In een mooie tempo kwamen pup 2 en 3 ook ter wereld waarna Mexx een kleine pauze nam. Mooi om te zien hoe ze vertrouwd op Bianca en haar hoofd even te rusten legt. Na een klein dutje kwamen de laatste 2 puppen met 10 minuten ertussen. Eindtand, 5 prachtige en sterke puppen die allen direct aan biest gingen.

Gedurende week 1 is het een kwestie van een warm nest aanbieden en vooral veel rust. Mexx wilde wel even kort uitlaten in de tuin maar snel weer naar binnen om bij haar kroost te liggen. Arjen en Bianca hadden dit proces al een keer doorlopen bij het P-nest en dus ging de automatische piloot aan en werd er elke dag samen gewogen en de werpkist voorzien van een schoon kleed. In de eerste week is het een plezier om erbij te zitten zonder ook maar iets te hoeven doen met Mexx of de puppen. Prachtig om dat kleine spul weer te zien groeien. En groeien deden ze!

Geniet met ons mee van week 1:

 

Deel dit bericht