Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

World Dog Show 2 oktober 2021

Nu de wereld weer een stukje open gaat en terugkeert naar normaal werd deelnemen aan de World Dog Show steeds realistischer. Er moest het een en ander geregeld worden en dat dit lukte maakte het een mooie kans om onze honden hier uit te brengen. De inschrijvingen waren gedaan en begon de spannende tijd om af te tellen tot aan het vertrek.

Ko en Anneke zijn vooruit gegaan met de camper en hebben gelijk Tiger meegenomen. Op dinsdag vertrokken en met een paar mooie stops onderweg kwamen zij donderdagavond aan bij het showterrein in Brno Tsjechië. Bianca had nog wat verplichtingen op het werk maar kon deze donderdagochtend afronden waarna ook zij in de auto kon stappen richting Brno. Gelukkig hoefde zij niet alleen te rijden en kwam haar vader mee voor de noodzakelijke ondersteuning. Bianca had Mexx en Pien meegenomen en kwam vrijdag in de loop van de ochtend aan.

In eerste instantie was er vrijdag nog niks te doen. Er werd wel geshowd maar dit was voor andere rassen. Een mooi moment om even bij te komen en met de honden te wandelen. Aangezien het prachtig weer was in Brno hebben we lekker buiten kunnen zitten in de zon en hier genoot mens en dier van. Heerlijke start van een spannend weekend!

Zaterdagochtend waren we al vroeg aan de beurt. Snel naar binnen, plekje zoeken en de nummers ophalen. Gelijk om 9 uur begon de keuring en verrassend genoeg hadden we een andere keurmeester gekregen. Vandaag was het aan de heer P. Rehánek om de Duitse Pinschers te keuren en hij begon met de Black & Tan.

Tiger mocht als eerste de ring in met Anneke in de kampioensklasse. Een sterke klasse van reuen waarin Tiger zich goed liet zien. Dit werd beloond met een mooie eerste plaatsing met een Uitmuntend! Met deze plaatsing mocht hij uiteraard aan het eind terug komen om te strijden voor de Beste Reu. Anneke kreeg de lastige opgave om met 3 reuen op rij te lopen in een rechte lijn van- en naar de keurmeester. Tiger deed dit uitstekend en uiteindelijk werd zijn hele performance beloond met een mooie plaatsing als Reserve Beste Reu!!!!

Na de reuen was het de beurt aan Pien, ons jongste teefje van net 9 maanden oud. Pien kwam hiermee uit op haar 3e indoorshow en ondanks dat ze dit vaker heeft gedaan was het toch wel een imposant evenement voor haar. De concentratie was niet best en Bianca had moeite om haar erbij te houden in de ring. Ook dit hoort bij het showen van een jeugdhond….. Er zaten echt wel mooie momenten tussen en dat werd gelukkig wel beloond met een Uitmuntend op de 2e plaats.

Als laatste mocht Bianca Mexx uitbrengen in de kampioensklasse. Mexx kon de spanning bij Bianca merken maar ondanks dat heeft ze zich prima laten zien. Met een mooi gangwerk kreeg Mexx een mooie 1 Uitmuntend van de keurmeester! Hierna mocht zij terug komen voor de rond van Beste Teef. Ook Bianca kreeg de opdracht om samen met een andere teef de rechte lijn van- en naar de keurmeester te lopen. Met een mooie wissel aan het eind van de recht lijn heeft zij Mexx goed kunnen showen en liet zij een mooi gangwerk zien. Na nog een laatste gezamenlijke ronde begon de keurmeester honden te plaatsen en startte met de 2e plaats. Bianca had niet zo snel door wat er gebeurde maar zij werd uit de rij gehaald en bij het eerste bordje geplaatste…… World Winner 2021!!!

Wat een fantastische droom die hier uitkomt! Bianca is altijd erg actief met Mexx en heeft hard gewerkt om haar na haar eerste nestje weer in topconditie te krijgen. Dat dit nu mag gebeuren is de kers op de taart. Wij zijn super trots op alle behaalde resultaten vandaag, zowel van Tiger, Pien en uiteraard Mexx. Na deze vermoeiende dag zijn wij uit eten gegaan met elkaar en hebben wij geproost met een fles bubbels. De volgende ochtend zijn wij weer huiswaarts gekeerd en mochten de honden lekker languit op de bank neerploffen en lekker spelen met het nieuwe gekochte speelgoed. Verwennen hoort er natuurlijk bij na zo’n weekend 😉

Deel dit bericht