Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Roniris Gorgeous Mexx De L’Ascherann

 

Onze Russische zwarte parel die Nederlands Kampioen werd en ons hart wist te veroveren! Op 7 november 2017 is Mexx geboren in Rusland en door alle wetgeving was het lang wachten voor wij haar op 2 maart 2018 op mochten halen in Nederland. Op het grote veld bij Ko en Anneke hebben wij haar kennis laten maken met onze Djady de L’Ascherann. Dit ging fantastisch echter was de vriendschap nog niet geboren. Bij thuiskomst gingen ze beide hun eigen weg maar al snel zochten ze elkaar op, lagen vlak bij elkaar op de bank of gingen samen spelen. Mexx had ontzettend veel aan onze Djady die heel stabiel was. Ze keek letterlijk de kunst af en groeide daardoor zelf ook uit tot een stabiele hond.

Het eerste jaar hebben wij veel aan de gehoorzaamheid gewerkt. Bijna wekelijks volgden wij ringtraining bij Anneke en trokken wij er samen op uit om de wereld te ontdekken. Toen ze eenmaal 1 jaar was heb ik mij ingeschreven om een basiscursus Hooper met haar te volgen. Het doel was om haar zelfstandig te leren werken en op afstand te kunnen sturen waarna ik door wilde stromen de behendigheid in. Wij vonden het Hooperen echter zo leuk dat we nog steeds zijn blijven hangen!

Daarnaast heb ik in mei 2020 een workshop Canicross met haar gevolgd. Het leek mij een ideale optie om haar tijdens het hardlopen mee te kunnen nemen, lekker alle energie eruit! Dat liet Mexx zich geen 2 keer uitleggen en ze loopt vol overgave tussen de grote honden mee. Heerlijk om deze samenwerking met haar te mogen beleven!!

Uiteraard kan Mexx ook enorm genieten van een lange wandelingen, spelen met andere honden, gaat ze lekker mee op vakantie en beklimt ze de hoogste bergen, geniet ze van een rondje zwemmen of suppen en ligt ze in de winter graag voor onze houtkachel. Het meest fantastische is haar eerlijke maar zachte karakter waarmee ze voor ons de ideale huishond is! Het ene moment werkt ze heel hard tijdens een training en het volgende moment kan ze heerlijk tegen ons aan kruipen op de bank. Elke dag is het genieten met haar!!

Mexx komt ook succesvol uit op shows in het binnen- en buitenland. Ik hoor op shows en tijdens de ringtraining vaak dat ik ‘dans’ met Mexx. Zodra ik met Mexx de ring in stap heeft ze oog voor mij en kan ik met haar lezen en schrijven en haar aansturen waardoor ik haar in alle rust kan voorbrengen. Het mooiste compliment kwam tijdens een Duitse show van de keurmeester. Hij vertelde mij dat ik fantastische stabiele hond had en dat ik heel mooi met haar samenwerkte. Daar ‘groei’ je toch weer een beetje van en dat maakte de lange rit naar huis ineens een stukje minder lang!!

Wij hebben gemerkt dat Mexx ook een fantastische moeder is voor haar puppen en ze hiermee een stabiele basis geeft. Van het eerste nestje hebben wij een dochter van Mexx, Pien de L’Ascherann, aangehouden en wij zijn benieuwd hoe zij uitgroeit maar zien een mooie toekomst voor beide teven weggelegd!

Testuitslagen:

 • HD A
 • Ogen vrij
 • D/D
 • vWW vrij

Showresultaten:

 • BundesJugendsieger 2018
 • Nederlands Jeugdkampioen
 • Duitse Jeugdkampioen
 • Belgisch Jeugdkampioen
 • Nederlands Kampioen 2020
 • World Winner 2021
 • Internationaal Kampioen 2022
 • European Winner 2023
 • Deens Kampioen 2023